Makaron z sosem pomidorowym, suszonymi pomidorami i fetą
łatwe
25 osób zapisało

Składniki
500 gramów
500 gramów
10 sztuk
200 gramów
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do garnka o grubym dnie wlej oliwę, dodaj posiekany czosnek i pokrojone suszone pomidory. Smaż na niewielkim ogniu przez 10 minut.
Krok 2
Wlej przecier pomidorowy i gotuj przez 20 minut, co jakiś czas mieszając. Ugotuj makaron wg przepisu na opakowaniu i wymieszaj z sosem.
Krok 3
Ser feta pokrój w kostkę. Na talerz nakładaj makaron z sosem, a na wierzchu układaj ser feta.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej