Makaron z sosem pomidorowym, suszonymi pomidorami i fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z sosem pomidorowym, suszonymi pomidorami i fetą

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

1

heart
18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

500 gramów

10 sztuk

200 gramów

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka o grubym dnie wlej oliwę, dodaj posiekany czosnek i pokrojone suszone pomidory. Smaż na niewielkim ogniu przez 10 minut.

Krok 2

Wlej przecier pomidorowy i gotuj przez 20 minut, co jakiś czas mieszając. Ugotuj makaron wg przepisu na opakowaniu i wymieszaj z sosem.

Krok 3

Ser feta pokrój w kostkę. Na talerz nakładaj makaron z sosem, a na wierzchu układaj ser feta.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z sosem pomidorowym, suszonymi pomidorami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z sosem pomidorowym, suszonymi pomidorami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z sosem pomidorowym, suszonymi pomidorami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z sosem pomidorowym, suszonymi pomidorami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z sosem pomidorowym, suszonymi pomidorami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z sosem pomidorowym, suszonymi pomidorami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z sosem pomidorowym, suszonymi pomidorami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z sosem pomidorowym, suszonymi pomidorami i fetą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej