
Składniki
3 sztuki
1 sztuka
null
2 sztuki
null
3 sztuki
null
1 sztuka
null
100 gramów
350 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj.
Krok 2
Obierz cebule i pokrój w kostkę, a czosnek posiekaj.
Krok 3
Z pomidorów zdejmij skórkę i pokrój je na ćwiartki. Czosnek , 0,5 cebuli i pomidory podsmaż na oleju.
Krok 4
Dopraw solą, pieprzem i majerankiem, dodaj listki laurowe. Wlej litr wody i gotuj 30 minut.
Krok 5
Namocz bułkę odciśnij i dodaj do mięsa razem z resztą cebuli i jajkiem. Przypraw, wyrób i uformuj kuleczki.
Krok 6
Wrzuć do zupy na 10 minut przed końcem gotowania. Podawaj z makaronem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej