
Składniki
250 mililitrów
2 łyżki
0.5 szklanki
10 sztuk
12 sztuk
3 ziarna
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gotujemy litr wody z dodatkiem przypraw. Dodajemy Bulion na włoszczyźnie Knorr, sok i koncentrat pomidorowy. Doprowadzamy do wrzenia.
Krok 2
Listki bazylii siekamy i dodajemy do zupy. Wlewamy śmietankę i energicznie mieszamy. Doprawiamy do smaku.
Krok 3
Podajemy zupę z kulkami mozzarelli.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej