Zupa pomidorowa z bazylią i mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pomidorowa z bazylią i mozzarellą

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

2 łyżki

0.5 szklanki

10 sztuk

12 sztuk

3 ziarna

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotujemy litr wody z dodatkiem przypraw. Dodajemy Bulion na włoszczyźnie Knorr, sok i koncentrat pomidorowy. Doprowadzamy do wrzenia.

Krok 2

Listki bazylii siekamy i dodajemy do zupy. Wlewamy śmietankę i energicznie mieszamy. Doprawiamy do smaku.

Krok 3

Podajemy zupę z kulkami mozzarelli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pomidorowa z bazylią i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pomidorowa z bazylią i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pomidorowa z bazylią i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pomidorowa z bazylią i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pomidorowa z bazylią i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pomidorowa z bazylią i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pomidorowa z bazylią i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pomidorowa z bazylią i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej