Zupa krem z pomidorów z bazylią | Przepisy.pl pixel

Zupa krem z pomidorów

ze śmietaną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

40

heart
2309 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

717 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1173 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

400 gramów

2 łyżki

4 łyżki

3 listków

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij w garnku na rozgrzanej oliwie.

Zupa krem z pomidorów - Krok 1

Krok 2

Następnie dodaj pomidory z puszki oraz bulion warzywny. Całość zagotuj.

Zupa krem z pomidorów - Krok 2

Krok 3

Zmniejsz ogień, dodaj kostkę rosołową i gotuj 10 minut. Po tym czasie zupę zmiksuj na gładko i dopraw do smaku jeśli uważasz, że jest taka potrzeba.

Zupa krem z pomidorów - Krok 3

Krok 4

Krem z pomidorów nalej do talerzy. Wierzch kremu udekoruj śmietaną tworząc uśmiechniętą buźkę oraz listkiem bazylii.

Zupa krem z pomidorów - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Do dekoracji kremu z pomidorów zamiast śmietany możesz użyć naturalnego jogurtu.

32

Opinie o przepisie

  • Ania

    Ania , 25.08.2022

    Krem z pomidorów to ulubiona zupa moich dzieci.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Malwina Malina A Habura

    Malwina Malina A Habura , 17.07.2021

    Ile woda litra

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Agnieszka Jońska

    Agnieszka Jońska , 01.09.2015

    ugotowane ze świeżych pomidorków rozpływało się w ustach! Do kremu na koniec polecam dodac kilka listków laurowych i ziele angielskie, zagotowac by nabralo smaku, na koniec podać z jogurtem naturalnym! mmm PYSZOOOTA :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Olkiewicz

    Agnieszka Olkiewicz , 29.05.2015

    pyszna zupka;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Gabriela Tabacka

    Gabriela Tabacka , 22.04.2015

    Zrobilam smaczna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Chowaniec

    Maria Chowaniec , 22.04.2015

    Rosol z kury Knorr ,musi byc dobre .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bożena Sima

    Bożena Sima , 22.04.2015

    zjem na pewno

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agata Orszak

    Agata Orszak , 21.04.2015

    Ładnie wygląda ale czy z mięskiem?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Zarzycki

    Jan Zarzycki , 21.04.2015

    zapisałem przepis smacznego

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jarosław Kluszczynski

    Jarosław Kluszczynski , 21.04.2015

    Jak u Alicji w Krainie Czarów

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bozena Burjanska

    Bozena Burjanska , 21.04.2015

    Zjem....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ma Rysia

    Ma Rysia , 21.04.2015

    robię taki krem pomidorowy ale ze świeżych pomidorów pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Eugeniusz Prus

    Eugeniusz Prus , 21.04.2015

    Smacznego.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Szablowski

    Marek Szablowski , 21.04.2015

    Zagłoba wlewał grzane piwo, wrzucał kostki białego sera i siorbał łychą...była moc łoić psubratów...;) a tu pomidorówka z puszki...:(

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Kaczmarek

    Andrzej Kaczmarek , 21.04.2015

    Bardzo chetnie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Klaudia Wiktoria Stańczyk

    Klaudia Wiktoria Stańczyk , 21.04.2015

    Adrian Stańczyk

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Patola

    Piotr Patola , 21.04.2015

    Wygląda smacznie ale co to jest

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wlodek Derkacz

    Wlodek Derkacz , 21.04.2015

    Natychmiast cala

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Roman Błociński

    Roman Błociński , 21.04.2015

    to jest akurat dobre dla Mnie Ela mi to ugotuje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Wolak

    Małgorzata Wolak , 21.04.2015

    Zupy są zdrowe bo można w nich przemycać bogactwo witamin zawartych w warzywach w sposób smaczny i na różne sposoby !!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Boluś

    Andrzej Boluś , 21.04.2015

    am,am -

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Henryka Malinowska

    Henryka Malinowska , 21.04.2015

    uwielbiam zupy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Hcem

    Jan Hcem , 21.04.2015

    Zupa zupa zupa supa!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Roman Socha

    Roman Socha , 21.04.2015

    nie jem zupy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Oman

    Barbara Oman , 21.04.2015

    Oj chyba zaraz zrobię dobrą pomidor ową

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mariola Olejniczak

    Mariola Olejniczak , 21.04.2015

    bardzo zdrowa zupka: pomidory z puszki,bulion warzywny i kostka rosolowa Knorra. Nic tylko gratulowac

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Tokarski

    Marek Tokarski , 21.04.2015

    Napewno w całosci lecz gdzie dodatek u sąsiadki czy w Gdansku,Pozdrawiam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Henryk Lelek

    Henryk Lelek , 21.04.2015

    Oj zjadło by sie, zjadło

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiesław Kartasiński

    Wiesław Kartasiński , 21.04.2015

    nie ma jak pomidorowa na rosole z wiejskiej kury

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa krem z pomidorówZupa krem z pomidorów

Pomidorowy krem ze śmietaną to sprawdzony sposób na wyśmienitą zupę. Jej przygotowanie jest wyjątkowo proste. Spokojnie! Z tym przepisem poradzą sobie nawet najwięksi amatorzy! Sprawdź, jak łatwe jest przygotowanie pomidorowego kremu.

Dla kogo?

Dla miłośników nieskomplikowanych rozwiązań! Nie wierzysz? Przekonaj się! Na początek pokrój w drobną kostkę cebulę i zeszklij ją na rozgrzanej w garnku oliwie. Do warzywa przelej bulion oraz pomidory z puszki wraz z sokiem. Smak dania podkreślisz, dodając do niego kostkę rosołową. Kiedy wszystkie składniki się ugotują, zmiksuj je na gładki krem. Voilà – gotowe! Krem z pomidorów podano do stołu.

Na jaką okazję?

Na co dzień! Zawsze jest dobra pora, aby spróbować zupy kremu z pomidorów.

Czy wiesz, że?

Zupa krem z pomidorów, także taka z puszki, nie musi kojarzyć się z tym, co nudne! Wierzch pomidorowego kremu udekoruj kwaśną śmietaną i listkiem bazylii. Jako dodatek wykorzystaj groszek ptysiowy lub mini grzanki. Te drugie przygotujesz, zapiekając kawałki pieczywa (mogą być czerstwe) w piekarniku. Wcześniej skrop je oliwą i ewentualnie posyp ulubionymi przyprawami. Możesz też natrzeć je czosnkiem. Jedno jest pewnie – to danie ma swój niepowtarzalny charakter!

Dla urozmaicenia:

Dla urozmaicenia smaku możesz dodatkowo doprawić krem z pomidorów. Użyj szczypty cynamonu, który podkreśli naturalną słodycz warzyw, jednocześnie nie przytłaczając całości. Fani pikantnych zup mogą polubić wersję z papryczką chili lub niewielką ilością sosu tabasco. Natomiast ci, którzy gustują w potrawach z orientalną nutą – z posiekanymi listkami kolendry.