Toskańska zupa pomidorowa pachnąca bazylią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Toskańska zupa pomidorowa pachnąca bazylią

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

1

heart
17 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 2 litry wody, wrzuć kostki rosołowe, wymieszaj trzepaczką i gotuj minutę.

Krok 2

Oliwę wlej do rondla, wrzuć cebulę, zeszklij, stale mieszając.

Krok 3

Dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj, smaż minutę. Wrzuć pomidory z puszki i smaż kolejne 5 minut.

Krok 4

Zalej bulionem, wsyp cukier, wymieszaj z porwanymi na kawałki grzankami i gotuj mieszając, aż ciabatta się rozgotuje i zagęści zupę.

Krok 5

Przed podaniem posyp zupę posiekaną bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Toskańska zupa pomidorowa pachnąca bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Toskańska zupa pomidorowa pachnąca bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Toskańska zupa pomidorowa pachnąca bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Toskańska zupa pomidorowa pachnąca bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Toskańska zupa pomidorowa pachnąca bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Toskańska zupa pomidorowa pachnąca bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Toskańska zupa pomidorowa pachnąca bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Toskańska zupa pomidorowa pachnąca bazylią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej