Zupa krem pomidorowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem pomidorowa

Autor: Monika Sergot

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokroić w kostkę cebulę i przesmażyć ją w garnku. Pokroić czosnek i dodać do cebuli.

Krok 2

Pokroić w kostkę marchewkę, pietruszkę i seler. Dodać do garnka i zalać wodą (woda powinna przykrywać zawartość garnka). Gotować 15 minut.

Krok 3

Dodać pomidory z puszki oraz suszone pomidory z oliwą z zalewy i gotować 5 minut.

Krok 4

Dodać sól i pieprz. Zblendować zawartość garnka. Zagęścić śmietaną lub mlekiem (można tuż przed podaniem). Podawać z ryżem (lub makaronem).

Monika Sergot

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej