Zupa pomidorowa z warzywami i dipem serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pomidorowa z warzywami i dipem serowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
261 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

62 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 mililitrów

2 sztuki

1.5 litra

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

dip:

60 gramów

200 mililitrów

5 sztuk

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj w garnku 1,5 litra wody. Dodaj obrane i umyte warzywa oraz kostki rosołowe Rosół z kury Knorr.

Krok 2

Warzywa gotuj do momentu, gdy będą miękkie. Gdy zmiękną – wyjmij je z wywaru.

Krok 3

Uzupełnij wodę do 1,5 litra i wrzuć pomidory oraz przyprawy.

Krok 4

Pokrój ugotowane warzywa w paski i dodaj je do zupy.

Krok 5

Zmiksuj wszystkie składniki dipu razem. Podawaj zupę oraz dip na stół tak, by każdy mógł dodać go w preferowanych ilościach.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

3

Opinie o przepisie

  • Karol Celebi

    Karol Celebi , 27.04.2015

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pomidorowa z warzywami i dipem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pomidorowa z warzywami i dipem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pomidorowa z warzywami i dipem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pomidorowa z warzywami i dipem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pomidorowa z warzywami i dipem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pomidorowa z warzywami i dipem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pomidorowa z warzywami i dipem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pomidorowa z warzywami i dipem serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej