Zupa pomidorowa z warzywami i dipem serowym
łatwe
62 osoby zapisały

Składniki
400 mililitrów
2 sztuki
1.5 litra
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
dip:
60 gramów
200 mililitrów
5 sztuk
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj w garnku 1,5 litra wody. Dodaj obrane i umyte warzywa oraz kostki rosołowe Rosół z kury Knorr.
Krok 2
Warzywa gotuj do momentu, gdy będą miękkie. Gdy zmiękną – wyjmij je z wywaru.
Krok 3
Uzupełnij wodę do 1,5 litra i wrzuć pomidory oraz przyprawy.
Krok 4
Pokrój ugotowane warzywa w paski i dodaj je do zupy.
Krok 5
Zmiksuj wszystkie składniki dipu razem. Podawaj zupę oraz dip na stół tak, by każdy mógł dodać go w preferowanych ilościach.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej