zupa ze świeżych pomidorów z bazylią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

zupa ze świeżych pomidorów z bazylią

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 szklanek

1 szklanka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 sztuka

2 łyżki

250 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory należy sparzyć i zdjąć z nich skórkę. Następnie pokroić w ćwiartki i wyrzucić nasiona a na koniec odcisnąć je z nadmiaru soku na sitku.

Krok 2

Na oliwie odrobinę podsmażamy posiekany czosnek, a następnie dodajemy pomidory i smażymy je około 15 minut dość często mieszając. Następnie dodajemy rozpuszczone w gorącej wodzie bulionetki, bazylię, oregano i pieprz. Gotujemy około 15 minut a następnie miksujemy blenderem.

Krok 3

Kremówkę łączymy energicznie z mąką i odrobiną soli i wlewamy do zupy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i podajemy z ugotowanym ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • zupa ze świeżych pomidorów z bazylią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • zupa ze świeżych pomidorów z bazylią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • zupa ze świeżych pomidorów z bazylią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • zupa ze świeżych pomidorów z bazylią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • zupa ze świeżych pomidorów z bazylią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • zupa ze świeżych pomidorów z bazylią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • zupa ze świeżych pomidorów z bazylią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • zupa ze świeżych pomidorów z bazylią  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa pomidorowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej