
Składniki
0.5 kilograma
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
0.25 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
3 sztuki
500 gramów
0.5 szklanki
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zalej porcję rosołową oraz warzywa zimną wodą. Doprowadź do wrzenia, usuń pianę, po czym dodaj przyprawy. Gotuj na małym ogniu przez około 1,5 godziny.

Krok 2
Mięso i warzywa wyciągnij. Do powstałego wywaru dodaj przecier pomidorowy, a następnie zagotuj.

Krok 3
Następnie dodaj kostkę rosołową wołową Knorr, dopraw całość śmietaną oraz pieprzem i dokładnie wymieszaj. Podawaj zupę według uznania z makaronem lub ryżem, dekorując ją natką pietruszki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieść w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa pomidorowa
Chyba zgodzisz się z ze stwierdzeniem, że klasyczna zupa pomidorowa nie ma sobie równych. To klasyk, którego smak jest nam dobrze znany już od dziecięcych lat. Już teraz możesz przygotować tę potrawę według naszej receptury, która przypomni Ci smak obiadów u babci. Zapoznaj się ze składnikami oraz wskazówkami i do dzieła. Najlepsza zupa pomidorowa – przepis już na Ciebie czeka.
Dla kogo?
Jeżeli w kuchni nie czujesz się jak ryba w wodzie, to odpowiedzią na ten problem może być zupa pomidorowa. Przepis dla początkujących będzie dla Ciebie prawdziwym strzałem w dziesiątkę. Receptura jest naprawdę prosta i szybka, więc nawet kulinarni nowicjusze nie będą mieć z nią żadnego problemu. Zupa pomidorowa sprawdzi się jako szybki i smaczny obiad w każdej sytuacji. Dodaj do niej makaron lub ryż i ciesz się smakiem.
Na jaką okazję?
Codzienny obiad, wizyta gości, większa uroczystość – przepis na zupę pomidorową zawsze dobrze się sprawdzi. Ta potrawa jest niezwykle uniwersalna, więc nie musisz się martwić, że komuś nie zasmakuje. Postaw na pewną propozycję, która od lat gości na naszych stołach i wypróbuj przepis na zupę pomidorową.
Czy wiesz, że?
Podstawą naszej receptury jest porcja rosołowa. Co z nią zrobić? Zalej porcję rosołową oraz warzywa zimną wodą. Doprowadź do wrzenia, usuń pianę, po czym dodaj przyprawy. Gotuj na małym ogniu przez około 1,5 godziny. Cały przepis na pomidorową znajdziesz powyżej.
Dla urozmaicenia:
Jeśli nie masz pomysłu na obiad, a zależy Ci na szybkim przygotowaniu, podpowiedź jest jedna – zupa pomidorowa. Przepis jest banalnie prosty, dzięki czemu nie przysporzy problemów nawet początkującym kucharzom. Dodaj do niej swoje ulubione przyprawy, a całość ozdób posiekaną natką pietruszki. Zupa pomidorowa zyska nie tylko intensywny smak i aromat, ale również zazieleni się od dodatku natki.