
Składniki
1 opakowanie
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
0.5 szklanki
1 szklanka
1 łyżka
2 sztuki
10 dekagramów
1 pęczek
1 opakowanie
1 łyżka
null
null
null
10 dekagramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Włoszczyznę ugotuj wraz z udkiem i liściem laurowym w litrze osolonej wody. Gotuj 40 minut.
Krok 2
Warzywa wyjmij, dodaj pomidory i przecier. Zagotuj i dołóż przeciśnięty przez praskę czosnek.
Krok 3
Mleko zmiksuj z 0.5 szklanki wody, jajkiem, mąką i szczyptą soli. Usmaż naleśniki.
Krok 4
Ser zetrzyj na tarce o małych oczkach i wymieszaj z twarogiem.
Krok 5
Dodaj szczypiorek, bazylię i natkę. Wymieszaj, przypraw solą i pieprzem.
Krok 6
Posmaruj naleśniki, zroluj i pokrój w 2 cm kawałki, wbij w nie wykałaczki. Podawaj obok nalanej w miseczki zupy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej