Ryż po meksykańsku z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż po meksykańsku z warzywami

z chilli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

21

heart
260 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

173 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

465 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

275 gramów

30 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

400 gramów

375 mililitrów

1 sztuka

175 gramów

80 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę, papryczkę chilli oraz czosnek posiekaj i podsmaż na oliwie.

Krok 2

Po chwili dodaj suche ziarna ryżu i smaż, aż zrobią się szkliste.

Krok 3

Pomidory pokrój w drobną kostkę (bez pestek) i dodaj do ryżu.

Krok 4

Wlej wodę, dodaj kostkę Knorr i całość zagotuj. Następnie zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem przez 10-12 minut.

Krok 5

Do ugotowanego ryżu dodaj groszek, kukurydzę, przyprawy Knorr i lekko wymieszaj silikonową łopatką. Podawaj od razu posypane listkami kolendry.

1

Opinie o przepisie

  • megi395 megi395

    megi395 megi395 , 15.08.2019

    Ryż po meksykańsku z warzywami z chilli. Na zdjęciu wyraźnie widać, że w składnikach jest marchew a w przepisie nic na ten temat nie ma?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż po meksykańsku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż po meksykańsku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż po meksykańsku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż po meksykańsku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż po meksykańsku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż po meksykańsku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż po meksykańsku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż po meksykańsku z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ryż po meksykańsku z warzywamiRyż po meksykańsku z warzywami

Cebulę, papryczkę chilli oraz czosnek posiekaj i podsmaż na oliwie.