Ryż po meksykańsku z warzywami
z chilli
łatwe
465 osób zapisało

Składniki
275 gramów
30 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
400 gramów
375 mililitrów
1 sztuka
175 gramów
80 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę, papryczkę chilli oraz czosnek posiekaj i podsmaż na oliwie.
Krok 2
Po chwili dodaj suche ziarna ryżu i smaż, aż zrobią się szkliste.
Krok 3
Pomidory pokrój w drobną kostkę (bez pestek) i dodaj do ryżu.
Krok 4
Wlej wodę, dodaj kostkę Knorr i całość zagotuj. Następnie zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem przez 10-12 minut.
Krok 5
Do ugotowanego ryżu dodaj groszek, kukurydzę, przyprawy Knorr i lekko wymieszaj silikonową łopatką. Podawaj od razu posypane listkami kolendry.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej