
Składniki
1.25 szklanki
1 szczypta
2 łyżki
2 sztuki
1 szklanka
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż zalej zimną wodą i odcedź po godzinie.
Krok 2
Przełóż go do garnka, wlej mleko, wodę, dodaj cukier oraz sól. Gotuj przez 10 minut bez przykrycia, aby ryż wchłonął całą wodę.
Krok 3
Ryż zdejmij z ognia, przykryj i odstaw na 5 minut.
Krok 4
Teraz ryż przełóż do miseczki i gotuj na parze jeszcze przez 15-20 minut, aby był miękki.
Krok 5
Mango obierz, pokrój na kawałki i podawaj na ostudzonym ryżu. Mango możesz zastąpić innymi owocami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej