Ryż z trawą cytrynową po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż z trawą cytrynową po tajsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.75 szklanki

2 łyżki

0.5 łyżeczki

1 szklanka

2 sztuki

0.25 łyżeczki

0.75 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W rondlu rozgrzej 1,5 łyżki oleju. Dodaj posiekaną cebulę oraz kurkumę. Smaż 5 minut stale mieszając.

Krok 2

Połącz z ryżem, dodaj wodę, trawę cytrynową, sól i zagotuj.

Krok 3

Przykryj i gotuj aż ryż wchłonie całą wodę. Zdejmij z ognia, ale nie odkrywaj jeszcze przez 10 minut.

Krok 4

Wyjmij z ryżu trawę cytrynową.

Krok 5

Ponownie rozgrzej olej, wrzuć dymkę i smaż przez minutę. Wymieszaj z ryżem. Przypraw do smaku solą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż z trawą cytrynową po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż z trawą cytrynową po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż z trawą cytrynową po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż z trawą cytrynową po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż z trawą cytrynową po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż z trawą cytrynową po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż z trawą cytrynową po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż z trawą cytrynową po tajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Szynka w galarecie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej