Warzywa w pięciu smakach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywa w pięciu smakach

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

23

heart
281 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

269 osób wydrukowało

Pobierz pdf

628 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

300 mililitrów

50 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój marchew i selera na 5 cm słupki. Posiekaj cebulę wraz ze szczypiorem, który odłóż na później.

Warzywa w pięciu smakach  - Krok 1

Krok 2

Podsmaż na rozgrzanym oleju sezamowym pokrojone warzywa.

Warzywa w pięciu smakach  - Krok 2

Krok 3

Rozmieszaj Fix Knorr w 300 ml wody i gotuj przez 8 minut.

Warzywa w pięciu smakach  - Krok 3

Krok 4

Do Fixu Knorr dodaj podsmażone warzywa, kiełki oraz posiekany szczypiorek, a na końcu dopraw całość sosem sojowym. Podawaj gotowe danie z ryżem ugotowanym na sypko.

Warzywa w pięciu smakach  - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Eva Jurkiewicz

    Eva Jurkiewicz , 06.10.2018

    smaczne warzywa

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywa w pięciu smakach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywa w pięciu smakach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywa w pięciu smakach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywa w pięciu smakach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywa w pięciu smakach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywa w pięciu smakach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywa w pięciu smakach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywa w pięciu smakach  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Warzywa w pięciu smakach Warzywa w pięciu smakach

Pokrój marchew i selera na 5 cm słupki. Posiekaj cebulę wraz ze szczypiorem, który odłóż na później.