Makaron muszle z mięsem mielonym w sosie | Przepisy.pl pixel

Muszle zapiekane w sosie serowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

30

heart
536 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

646 osób wydrukowało

Pobierz pdf

774 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

600 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 opakowanie

150 gramów

100 gramów

1 szczypta

3 łyżki

400 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj tak, aby był lekko twardawy, najlepiej według wskazówek na opakowaniu producenta. Następnie odcedź go i odstaw na bok.

Muszle zapiekane w sosie serowym  - Krok 1

Krok 2

W rondlu podsmaż na oleju posiekaną cebulę wraz z czosnkiem. Po chwili dodaj pokrojone w plastry pieczarki i całość zmaż do momentu odparowania płynu.

Muszle zapiekane w sosie serowym  - Krok 2

Krok 3

Przełóż pieczarki do miski i poczekaj, aż lekko ostygną. Następnie dodaj starty ser żółty oraz pokruszony ser niebieski i ostrą paprykę. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Muszle zapiekane w sosie serowym  - Krok 3

Krok 4

Gotowym farszem serowo-pieczarkowym nadziewaj muszle i układaj je w szerokim naczyniu żaroodpornym.

Muszle zapiekane w sosie serowym  - Krok 4

Krok 5

Fix Makaron Kremowe 4 sery z Mozzarellą Knorr wymieszaj z 400 ml wody i zagotuj. Zalej gotowym sosem makaron i całość zapiekaj prze 15 minut w 180 °C. Tak przygotowany makaron podawaj samodzielnie lub jako dodatek do dań głównych.

Muszle zapiekane w sosie serowym  - Krok 5
2

Opinie o przepisie

  • sylwii0208@wp.pl

    sylwii0208@wp.pl , 21.08.2024

    Uwielbiam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Gębal

    Anna Gębal , 28.07.2017

    super polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muszle zapiekane w sosie serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muszle zapiekane w sosie serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muszle zapiekane w sosie serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muszle zapiekane w sosie serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muszle zapiekane w sosie serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muszle zapiekane w sosie serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muszle zapiekane w sosie serowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Muszle zapiekane w sosie serowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Roladki schabowe - VIDEO
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Muszle zapiekane w sosie serowym Muszle zapiekane w sosie serowym

Makaron ugotuj tak, aby był lekko twardawy, najlepiej według wskazówek na opakowaniu producenta. Następnie odcedź go i odstaw na bok.