Roladki schabowe – z masłem i koperkiem: przepis | Przepisy.pl pixel

Roladki schabowe - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

282

heart
3345 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3455 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5978 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 łyżeczka

1 pęczek

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

1 szklanka

2 łyżki

1 szczypta

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kotlety schabowe umyj, osusz i rozbij cienko.

Roladki schabowe - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Miękkie masło połącz z posiekanym koperkiem.

Roladki schabowe - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Każdy kotlet posmaruj masłem. Kotlety zawiń ciasno zaczynając od boków, potem przód tak, by powstał walec.

Roladki schabowe - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Jajko roztrzep, wymieszaj ze śmietaną, dopraw pieprzem i przyprawą Knorr.

Roladki schabowe - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Roladki panieruj w mące, w jajku i śmietanie, a na końcu w bułce tartej.

Roladki schabowe - VIDEO - Krok 5

Krok 6

Smaż na małym ogniu, na rozgrzanym oleju, na złoty kolor, co jakiś czas obracając, by się równomiernie usmażyły.

Roladki schabowe - VIDEO - Krok 6
22

Opinie o przepisie

  • Milena

    Milena , 01.12.2022

    TAK Roladki są przepyszne, na co dzień i od święta. Często korzystam z tego przepisu. Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Pati

    Pati , 27.08.2022

    Witam a jaka śmietaną jest dana 18%,czy 12%

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Ania

    Ania , 19.11.2021

    Jaka śmietana ?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Krzysztof Rura

    Krzysztof Rura , 14.12.2020

    TAK Świetnie, że przepis jest w formie VIDEO. Roladki schabowe są łatwe w przygotowaniu i pyszne. Podoba mi się także, że użyto produktów Knorr, bo bardzo je lubię. Przyprawa do mięs jest genialna!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof

    Krzysztof , 04.12.2020

    TAK Roladki schabowe to dla mnie danie idealne, Proste, ładne, smaczne - dzięki czemu są genialne. Schabowy to danie prawdziwego Polaka z krwi i kości, A roladki te z pewnością zachwycą wszystkich gości. One po pokrojeniu trochę sushi przypominają, Nic dziwnego, że tak bardzo uwagę przyciągają.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Przepiórka

    Marek Przepiórka , 09.08.2020

    ugotowane i smakowało poprostu było przepyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Slominska

    Anna Slominska , 27.01.2020

    Ok

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Bogusławska

    Anna Bogusławska , 20.05.2019

    bardzo smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Sko

    Agnieszka Sko , 27.02.2018

    bardzo dobre :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Markiel

    Maria Markiel , 21.01.2018

    pychota

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna ...

    Katarzyna ... , 21.09.2016

    pychaaaa ☺

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Daniel Smykowski

    Daniel Smykowski , 01.08.2016

    Dobre, do masla oprocz kopru dodalbym jeszcze czosnek.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sabina Ropel

    Sabina Ropel , 01.08.2016

    dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 20.01.2016

    Kasia jeśli szukasz pomysłu na sałatkę, zajrzyj do naszej sekcji z sałatkami. Na pewno znajdziesz coś dla siebie. Zapraszamy tutaj > https://www.przepisy.pl/przepisy/dania-i-przekaski/salatki#

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kasia Flak

    Kasia Flak , 17.01.2016

    a co to za sałatka jest.z tymi roladkami? bo bardzo smacznie wygląda

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jowita Kur

    Jowita Kur , 17.11.2015

    takie śmieszne? każdy może się pomylic

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Barcik

    Iwona Barcik , 21.09.2015

    bardzo smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 25.06.2015

    Dziękujemy, za zwrócenie uwagi :) Przepis już poprawiony.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina

    Halina , 22.06.2015

    co do tych roladek to pomyliła wam się kolejność..???

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Nowogórska

    Barbara Nowogórska , 09.06.2015

    Komuś się kroki pomyliły ha ha ha - uważajcie co dajecie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki schabowe - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki schabowe - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki schabowe - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki schabowe - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki schabowe - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki schabowe - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki schabowe - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki schabowe - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Roladki schabowe - VIDEORoladki schabowe - VIDEO

Szukasz alternatywy dla pospolitego kotleta schabowego? Dziś na obiad proponujemy roladki schabowe z ziołową niespodzianką w środku. Kruche kotlety z dodatkiem koperku to ciekawe urozmaicenie uwielbianego przez nas wieprzowego mięsa. Roladki schabowe z kuszącym nadzieniem podawaj ze swoimi ulubionymi dodatkami i serwuj w czasie rodzinnego obiadu. Zapoznaj się z naszym przepisem i filmem, w którym umieściliśmy wszystkie niezbędne wskazówki, dzięki którym bezbłędnie wykonasz roladki schabowe z warzywami. Smacznego!

Dla kogo? Pyszne roladki schabowe z masłem i koperkiem to fantastyczna propozycja dla wszystkich miłośników klasycznych dań obiadowych w niebanalnej odsłonie. Ziołowe nadzienie okaże się niezwykle przyjemnym zaskoczeniem dla podniebienia. Pamiętaj też, że ważnym elementem przygotowywania schabu na roladki jest panierka. Jeżeli gotowe roladki schabowe obtoczysz najpierw w mące, a następnie w jajku połączonym ze śmietaną i na końcu w bułce – podczas smażenia panierka zostanie na swoim miejscu, a same roladki ze schabu będą bardziej kruche.

Na jaką okazję? Przepis na roladki schabowe z warzywami to doskonały sposób na urozmaicenie swoich codziennych posiłków. Jak widać, wcale nie trzeba eksperymentować z trudno dostępnymi produktami, by wyczarować nietuzinkowe danie. Bez obaw możesz zaserwować roladki ze schabu z warzywami, gdy w porze obiadowej spodziewasz się wizyty rodziców, teściów, dziadków, ale też młodszego pokolenia. Tak przyrządzona wieprzowina przypadnie do gustu każdemu.

Czy wiesz, że? Jak kupić pyszny i świeży schab na roladki schabowe, który po usmażeniu nie będzie twardy i gumowaty? Warto wybierać mięso niezapakowane w plastikowe pojemniki – jest większe prawdopodobieństwo, że to sprzedawane „luzem” będzie świeższe. Mięso powinno mieć także w miarę jednolity kolor, zbyt białe lub poczerniałe jest nieświeże – warto o tym pamiętać, przygotowując przepis na roladki schabowe.

Dla urozmaicenia: Do szybkich roladek ze schabu fantastycznie pasuje gęsty sos serowy. Odrobinę mozzarelli lub dowolnego sera żółtego możesz umieścić także we wnętrzu roladek schabowych. Będą prezentować się jeszcze bardziej atrakcyjnie.