
Składniki
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
400 mililitrów
2 sztuki
100 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażana pokrój w centymetrowej grubości plastry. Posyp solą i odłóż na ręcznik papierowy by puścił gorzki sok.
Krok 2
W rondelku rozgrzej oliwę, na której zeszklij bardzo drobno posiekaną cebulę.
Krok 3
Następnie dodaj pulpę pomidorową, 2 mini kostki czosnek Knorr oraz rozmaryn. Sos gotuj na minimalnym ogniu przez przynajmniej 30 minut.
Krok 4
Cukinię pokrój w plastry i razem z bakłażanem ułóż w naoliwionej formie. Skrop oliwą i posyp trzecią mini kostką czosnek Knorr. Przykryj folią aluminiową i piecz w temperaturze 175 stopni przez 20 minut.
Krok 5
Przykryj warzywa sosem pomidorowym, na którym ułóż plastry sera i włóż z powrotem do piekarnika na kolejne 5 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej