
Składniki
0.5 sztuki
1 łyżka
null szczypt
1 opakowanie
null szczypt
1 łyżeczka
1 łyżka
1 sztuka
200 mililitrów
300 mililitrów
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj, a czosnek zmiażdż. Krewetki pokrój na kawałki.
Krok 2
Na rozgrzany olej wrzuć cebulę i zeszklij, dodaj czosnek, chwilę podsmaż, a następnie wrzuć krewetki, pomidory, wlej bulion Knorr, śmietanę, koncentrat i dopraw papryką.
Krok 3
Gotuj przez 15 minut, po czym dodaj pieprz oraz sól. Wszystko zmiksuj i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej