
Składniki
0.5 sztuki
0.5 sztuki
0.5 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
4 łyżki
0.5 pęczka
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Wszystkie warzywa dokładnie umyj. Następnie pokrój w cienkie paski, a cebulę w piórka.

Krok 2
Na patelni lub w woku rozgrzej dobrze olej i smaż wszystkie warzywa około 2 minut.

Krok 3
Fix Knorr wymieszaj z 200 ml wody i wlej na patelnię.

Krok 4
Dodaj starty na tarce imbir i czosnek.

Krok 5
Zamieszaj, dodaj posiekane zioła i podawaj. Danie doskonale smakuje z ryżem. Aby jeszcze bardziej wzbogacić smak potrawy, możesz dodać odrobinę sosu sojowego i oleju sezamowego.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Warzywa z woka
Uniwersalne, pyszne i łatwe w przygotowaniu warzywa z woka lub patelni. Nadają się do zjedzenia solo jak i z ryżem. Potrzebujesz 15 minut, aby urozmaicić swoją kuchnię i przenieść się na chwilę w świat orientu, gdzie gotuje się szybko i smacznie. Tajemnicą tego dania są przyprawy: aromatyczna i łagodna natka kolendry, ognisty i cierpki świeży imbir, długotrwały w smaku czosnek oraz orientalna przyprawa do potraw chińskich, która jest kompozycją grzybów mun i pędów bambusa. Ta aromatyczna mieszanka doskonale komponuje się ze świeżą, kolorową papryką, czerwoną cebulą i marchewką. Pamiętaj, aby warzywa pokroić w bardzo cienkie paski i smażyć krótko na dobrze rozgrzanym oleju – pozdają jędrne i lekko chrupiące. Aby wzbogacić egzotyczny smak potrawy, dodaj odrobinę sosu sojowego i oleju sezamowego, który jest łagodny i lekko orzechowy w smaku. Smacznego!