Kalafior z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kalafior z pomidorami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 łyżek

null

null

3 łyżki

4 łyżki

3 sztuki

2 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafiory podziel na bukieciki, a następnie umyj i odcedź.

Krok 2

Czosnek posiekaj. Na oleju z masłem podsmaż czosnek i orzechy.

Krok 3

Dodaj surowe kalafiory i pietruszkę. Pogotuj kilka minut, po czym dodaj szklankę wody, pastę pomidorową. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Przykryj i gotuj około 25 minut. Posyp tartym serem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalafior z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalafior z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalafior z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalafior z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalafior z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalafior z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalafior z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalafior z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kanapki z twarożkiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej