Pikantne owoce morza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne owoce morza

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

100 gramów

null

250 mililitrów

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

100 gramów

1 łyżeczka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wybrane owoce morza oczyść, osusz i poddaj wstępnej obróbce.

Krok 2

Cebulę pokrój na kosteczkę, paprykę i białą część pora na paski.

Krok 3

Na rozgrzane masło wrzuć cebulę i podsmaż na złoto.

Krok 4

Dodaj do niej śmietanę, mąkę oraz paprykę ostrą. Chwilę podsmaż i dorzuć przecier pomidorowy, sos chili oraz pieprz.

Krok 5

Wrzuć warzywa i duś, aż zmiękną. Dodaj owoce morza i podgrzej je w sosie. Pokrop tabasco i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne owoce morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne owoce morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne owoce morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne owoce morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne owoce morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne owoce morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne owoce morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne owoce morza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
17 osób ogląda przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej