
Składniki
1 szczypta
2 łyżki
200 gramów
1 opakowanie
1 łyżka
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
1 opakowanie
5 łyżek
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Pokrój w kostkę cebulę, paprykę i czosnek. Ugotuj marchew i groszek do miękkości. Na rozgrzanej patelni podsmaż cebulę, czosnek i paprykę.

Krok 2
Odcedź marchew z groszkiem, dodaj warzywa z patelni, odcedzoną fasolę z puszki i rozdrobnione pomidory. Dodaj łyżkę przecieru pomidorowego, duś razem przez około 15-20 minut.

Krok 3
Dodaj chilli, paprykę i bazylię oraz koper i duś jeszcze 2 minuty. Dopraw do smaku pieprzem i solą, jeśli uznasz, że jest to konieczne.

Krok 4
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj ze śmietaną. Przygotuj tacos według przepisu na opakowaniu.

Krok 5
Na gorące tortille wyłóż warzywny farsz i polej sosem.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Tacos wegetariańskie
Chrupiące, kukurydziane tacos to jedno z najbardziej popularnych dań kuchni meksykańskiej. Nic dziwnego – smakują wyśmienicie, a ich przygotowanie jest bardzo proste. Tacos, w przeciwieństwie do burrito lub chili con carne, podawane są raczej jako przystawka, a nie danie główne. Zazwyczaj serwuje się je w towarzystwie sosu, na przykład czosnkowego lub guacamole, czyli przygotowywanego na bazie awokado. W farszu do tacos nie może zabraknąć typowych dla kuchni meksykańskiej składników, takich jak czerwona fasola i chili. Doskonale smakują jednak w wersji wegetariańskiej, czyli bez dodatku mięsa. Przygotowując tacos pamiętaj, że kukurydziane tortille pokojone w małe trójkąty powinny być lekko rumiane, ale nie można ich przysmażyć lub przypiec zbyt mocno, bo staną się suche i stracą elastyczność. Chrupie tacos możesz zrobić samodzielnie lub kupić gotowe.