Meksykańskie placki fajitas z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańskie placki fajitas z warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

24

heart
377 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

207 osób wydrukowało

Pobierz pdf

367 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

10 sztuk

1 sztuka

10 łyżeczek

2 łyżki

1 szklanka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przekrój cebulę na pół, następnie pokrój w plasterki. Pokrój zieloną paprykę w paski, a papryczkę chilli posiekaj. Odsącz fasolę i zmiksuj lub mocno rozgnieć widelcem.

Krok 2

Pomidora i ogórka pokrój w plastry.

Krok 3

Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu cebulę. Następnie dodaj paprykę, papryczkę chilli, zmiksowaną fasolę, szklankę wody oraz Fix Kurczak po meksykańsku Knorr. Całość duś około 10 minut.

Krok 4

Rozgrzej placki kukurydziane w piekarniku. Nałóż na każdy z nich po 2 łyżki meksykańskiego farszu, kilka plasterków ogórka i pomidora, a całość posyp startym serem.

Krok 5

Trzy brzegi placków złóż do środka na kształt otwartej koperty, po czym przełóż danie na talerze. Przed podaniem udekoruj ciepłe placki łyżeczką śmietany.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie placki fajitas z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie placki fajitas z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie placki fajitas z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie placki fajitas z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie placki fajitas z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie placki fajitas z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie placki fajitas z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańskie placki fajitas z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kuskus z wołowiną
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Meksykańskie placki fajitas z warzywamiMeksykańskie placki fajitas z warzywami

Przekrój cebulę na pół, następnie pokrój w plasterki. Pokrój zieloną paprykę w paski, a papryczkę chilli posiekaj. Odsącz fasolę i zmiksuj lub mocno rozgnieć widelcem.