Papryka nadziewana z oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Papryka nadziewana z oliwkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
164 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

228 osób wydrukowało

Pobierz pdf

175 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

200 gramów

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

6 sztuk

100 gramów

100 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki obgotuj w oliwie.

Papryka nadziewana z oliwkami - Krok 1

Krok 2

Następnie usuń środki, odcinając wierzch.

Papryka nadziewana z oliwkami - Krok 2

Krok 3

Czosnek, cebule oraz chilli drobno posiekaj. Dodaj oliwki, kapary i rodzynki. Następnie połącz je wszystkie z ryżem. Dodaj puree pomidorowe i kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Gotuj całość do momentu, kiedy płyn wyparuje.

Papryka nadziewana z oliwkami - Krok 3

Krok 4

Papryki napełnij farszem i odstaw, by nabrały smaku.

Papryka nadziewana z oliwkami - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Papryka nadziewana z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Papryka nadziewana z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Papryka nadziewana z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Papryka nadziewana z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Papryka nadziewana z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Papryka nadziewana z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Papryka nadziewana z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Papryka nadziewana z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Papryka nadziewana z oliwkamiPapryka nadziewana z oliwkami

W menu komponowanym na przyjęcie nie może zabraknąć faszerowanych warzyw. Do nadziewania świetnie sprawdzą się papryki. Na początek dokładnie je umyj, osusz i obgotuj w oliwie. Następnie odetnij ich wierzch i usuń gniazda nasienne. Dzięki temu zyskasz miejsce na farsz. Przygotuj go poprzez ugotowanie drobno posiekanego czosnku, cebuli i chili z bulionem na włoszczyźnie. Wyrazistości nadadzą mu zielone oliwki (możesz wykorzystać te nadziane pastą paprykową) i lekko pikantne kapary. Smak całości świetnie przełamią rodzynki. Pamiętaj również o ugotowanym ryżu – dobrym wyborem będzie np. basmati, oraz o dodaniu purée z pomidorów. W łatwy sposób je przygotujesz, smażąc pokrojone w kostkę i obrane wcześniej ze skórki warzywa. Farsz będzie gotowy, kiedy płyn wyparuje. Wypełnij nim warzywa i odstaw na krótki czas, dzięki czemu nabiorą wyrazistszego smaku. W ten prosty sposób przygotujesz smaczne przystawki, które sprawdzą się na niejednym spotkaniu towarzyskim. Koniecznie wypróbuj zatem nasz przepis.