
Składniki
1 opakowanie
100 mililitrów
2 sztuki
100 gramów
70 gramów
1 szczypta
1 szczypta
0.5 łyżeczki
1 sztuka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do garnku dodaj saszetkę Kaszotto Grzybowe i zalej ok. 250 ml , 100 ml śmietany i gotuj ok. 15 minut.

Krok 2
Na koniec dodaj pokrojone na pół pomidory i oliwki oraz jajo i dobrze wymieszaj.

Krok 3
Cukinię przekrój wzdłuż, łyżką usuń gniazdo nasienne i przypraw ją solą, pieprzem i tymiankiem.

Krok 4
Na przygotowaną cukinię ułóż farsz z kaszy i posyp tartą mozzarellą.

Krok 5
Zapiekaj w piecu około 15 minut w temperaturze 180 stopni.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekanka po włosku w cukinii
Jakie produkty są najlepsze? Te uniwersalne, które można komponować z innymi składnikami i które wydobędą z dania nowy smak. Jeśli szukasz przepisu szybkiego i taniego w przygotowaniu, a jednocześnie łączącego w sobie wszystko, co najlepsze, to wybierz zapiekankę po włosku z cukinii. W prostocie siła, pamiętaj!
Dla kogo?
Dla wszystkich osób, które uwielbiają smak letnich warzyw. Wykorzystaj sezonowość produktów i sięgaj po te, które daną porą roku są najlepsze.
Na jaką okazję?
Na co dzień! Nie od dziś wiadomo, że to, co pieczone, smakuje jeszcze lepiej. Sięgnij po składniki, które masz akurat pod ręką i stwórz swoją ulubioną zapiekankę po włosku z cukinią w roli głównej.
Czy wiesz, że?
Młodych cukinii nie obiera się ze skórki. Są na tyle miękkie, że bez problemu można spożywać je w całości.
Dla urozmaicenia:
Do zapiekanki po włosku możesz dodać nie tylko cukinię, ale i swoje ulubione warzywa.