
Składniki
1 sztuka
120 gramów
0.25 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
3 listków
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
50 gramów
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wsyp zawartość opakowania do garnka, zalej 300 ml wody i gotuj około 15 minut, aż kasza zmięknie.

Krok 2
Przesmaż chorizo pokrojone w kostkę, dodaj cebulę i paprykę.

Krok 3
Dodaj pozostałe składniki jajko, mąkę i przyprawy.

Krok 4
Z powstałej masy uformuj jednakowej wielkości kotlety i smaż je na oleju.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Kotlety z kaszy bulgur Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kotlety z chorizo
Pora na ucztę w prawdziwie hiszpańskim stylu! Dziś po lupę weźmiemy przepis na tradycyjne kotlety w zupełnie nowej odsłonie. Koniec z monotonią w kuchni! Pożegnaj się na jakiś czas z potrawami towarzyszącymi Ci każdego dnia. Sięgnij po składniki, które pozwolą przygotować Ci ulubione receptury w zupełnie innym wydaniu. Kotlety z chorizo to coś, czego nie możesz sobie odmówić!
Dla kogo?
To kotlety idealne dla wszystkich miłośników chorizo. Jeśli nie wiesz, jak smakuje tradycyjna hiszpańska kiełbasa, to tym bardziej musisz sięgnąć po ten przepis.
Na jaką okazję?
Kotlety z chorizo to ciekawa alternatywa dla typowych kotletów drobiowych. Ten smak z pewnością Cię zaskoczy!
Czy wiesz, że?
Chorizo to najpopularniejsza odmiana kiełbasy w całej Hiszpanii. Przygotowuje się ją według ściśle opracowanej receptury. Do jej przyrządzenia używa się zmielonej wieprzowiny z dodatkiem soli, czosnku i papryki.
Dla urozmaicenia:
Dodaj kotletom i chorizo jeszcze więcej charakteru! Jak to zrobić? W tym celu sięgnij po odrobinę papryczki chili.