
Składniki
2 sztuki
0.5 opakowania
1 sztuka
2 sztuki
null
null
null
1 sztuka
null
2 łyżki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety umyj, odciśnij, oprósz solą i pieprzem i odstaw na kilka minut.
Krok 2
Obtocz w mące i usmaż na złoty kolor z obydwóch stron. Zdejmij z patelni.
Krok 3
Cebulę obierz i zeszklij na tłuszczu pozostałym po smażeniu ryby dodaj obrane i starte na tarce pozostałe warzywa, podsmaż, podlej odrobiną wody i duś prze 20 minut.
Krok 4
Wymieszaj z przecierem pomidorowym, dopraw do smaku i duś jeszcze przez 10 minut.
Krok 5
Wyłóż ryby i polej sosem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej