Łosoś z warzywami na patelnię - pieczony: przepis | Przepisy.pl pixel

Kremowe warzywa z wędzonym łososiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

heart
250 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

175 osób wydrukowało

Pobierz pdf

334 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

100 mililitrów

1 łyżeczka

100 gramów

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podziel kalafior i brokuły na różyczki. Posiekaj cebulę, koperek i podziel na mniejsze kawałki łososia.

Kremowe warzywa z wędzonym łososiem - Krok 1

Krok 2

Sparz brokuły i kalafior we wrzątku przez 3 do 5 minut.

Kremowe warzywa z wędzonym łososiem - Krok 2

Krok 3

Przesmaż cebulę na oleju. Dodaj Fix Makaron kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr i śmietankę. Zagotuj.

Kremowe warzywa z wędzonym łososiem - Krok 3

Krok 4

Dodaj warzywa, skórkę z cytryny i łososia. Podawaj warzywa posypane koperkiem.

Kremowe warzywa z wędzonym łososiem - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Danie to możesz dodatkowo wymieszać z ubitym jajkiem i usmaż na patelni na złoto.

1

Opinie o przepisie

  • agnieszka samoląg

    agnieszka samoląg , 21.06.2019

    bardzo smaczna

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowe warzywa z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowe warzywa z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowe warzywa z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowe warzywa z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowe warzywa z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowe warzywa z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowe warzywa z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowe warzywa z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Faszerowane pieczarki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kremowe warzywa z wędzonym łososiemKremowe warzywa z wędzonym łososiem

Chrupkie brokuły i delikatny kalafior smakują wybornie w sałatce z kremowym sosem i wędzonym łososiem.