
Składniki
200 gramów
2 sztuki
150 gramów
200 mililitrów
3 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
800 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj 800 mililitrów wody. Następnie dodaj kostki Knorr i rozpuść w gorącej wodzie.
Krok 2
Do bulionu dodaj rzeżuchę, czosnek i śmietanę, gotuj 2-3 minuty. Następnie pokrusz ser i również dodaj do garnka.
Krok 3
Gdy ser roztopi się zmiksuj zupę blenderem. Zupa powinna uzyskać gładką konsystencję. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Krok 4
Masło rozpuść. Pieczywo tostowe okrój ze skórki, a środkową część pokrój w kostkę grubości 0,5 x 0,5 centymetra i opiecz na rozgrzanej, suchej patelni. Zrumienione grzanki polej masłem i oprósz delikatnie solą. Gotową zupę podawaj z chrupiącymi grzankami i listkami świeżego tymianku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej