Kurczak w potrawce z grzybów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w potrawce z grzybów

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

29

heart
1035 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

484 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

653 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

200 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

30 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

200 gramów

200 gramów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka pokrój w cienkie paseczki, cebule i grzyby pokrój w plastry

Kurczak w potrawce z grzybów - Krok 1

Krok 2

W odpowiedniej wielkości garnku podsmaż kurczaka, cebule i grzyby, dodaj śmietanę wymieszaną z Sosem grzybowym Knorr i 100 mililitrami zimnej wody.

Kurczak w potrawce z grzybów - Krok 2

Krok 3

Całość zagotuj, dodaj posiekany czosnek, majeranek i pieprz, gotuj jeszcze około 10 minut, na koniec dopraw do smaku. Tak przygotowaną potrawkę podawaj z ugotowanym makaronem lub kaszą.

Kurczak w potrawce z grzybów - Krok 3
6

Opinie o przepisie

  • Paula

    Paula , 22.10.2022

    Ale jaka smietana?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Anna Leszkowska

    Anna Leszkowska , 28.06.2015

    bardzo smaczne na obiad jak i na zapiekanke na kolacje. rewelacyjne!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Nina Janina Moskalczuk

    Nina Janina Moskalczuk , 18.09.2011

    Myslę, żę musi być pyszne, szczególnie z kaszą i do tego surówka kiszonej kapusty (już jest), mniam, mniam...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 17.09.2011

    Jak to gdzie, w lesie! ;) A tak na poważnie proszę, spójrz na interaktywną mapkę - http://www.grzyby.pl/wystepowanie.htm

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Fortuna

    Krzysztof Fortuna , 17.09.2011

    niech mi jeszcze ktoś powie gdzie rosną grzyby

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w potrawce z grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w potrawce z grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w potrawce z grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w potrawce z grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w potrawce z grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w potrawce z grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w potrawce z grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w potrawce z grzybów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak w potrawce z grzybówKurczak w potrawce z grzybów

Niespodziewana wizyta znajomych nie musi się zakończyć kulinarną katastrofą i siedzeniem przy pustym stole. Kurczak w potrawce z grzybów to danie proste, szybkie i co nie mniej ważne – dające się zrobić z produktów, które zazwyczaj masz w domu. Z tym przepisem w kilkanaście minut jesteś w stanie wyczarować danie wystawne, które każdy lubi. Pierś z kurczaka proponujemy podać w sosie grzybowym. Jeśli nie masz w domu świeżych, suszonych lub mrożonych grzybów, aby samodzielnie przygotować sos, sięgnij po Sos grzybowy Knorr. Kawałki przyprawionej piersi kurczaka w aromatycznym sosem możesz podać z dowolnym rodzajem kaszy. Potrawka doskonale będzie się komponować z grubszą kaszą, na przykład gryczaną. Jeśli masz pod ręką tylko makaron, nic nie stoi na przeszkodzie, żeby potrawką z kurczaka polać kokardki, świderki lub penne. Świetnym dodatkiem warzywnym mogą być tradycyjne buraczki.