
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
4 łyżki
3 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filet z kurczaka dokładnie umyć, pokroić w kostkę. Oprószyć solą i pieprzem.
Krok 2
Jajko roztrzepać, wymieszać dokładnie z kurczakiem. Odstawić na 5 min.
Krok 3
Kurczaka smażyć na rozgrzanej oliwie na złoty kolor.
Krok 4
Sos sałatkowy przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Mix sałat wrzucić do miski, wymieszać z przygotowanym sosem. Następnie przełożyć na talerze, dodać kurczaka i posypać startym serem
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej