
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
1 szczypta
20 dekagramów
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
1 szczypta
2 łyżki
2 opakowania
2 sztuki
1 szczypta
4 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotowanie zaczynamy od podsmażenia piersi z kurczaka. Pamiętajmy, aby naszą pierś podzielić na 4 części. Na patelnię nalewamy troszkę oleju i kładziemy piersi. Następnie przyprawiamy je pieprzem, papryką słodką i ostrą, wyciskamy ok. 3 ząbki czosnku. Dodajemy do tego drobno posiekaną cebulkę oraz pieczarki. Wszystko podsmażamy ok. 15-20 minut.
Krok 2
Następnie przygotowujemy sałatkę.Tak, więc płuczemy sałatę i rwiemy ją na drobne kawałki i wkładamy do 4 miseczek. Następnie dodajemy pomidora i ogórka. Wszystko zalewamy sosem : 250 ml wody + 2 łyżki octu jabłkowego+ 2 łyżeczki cukru+ wyciskamy ząbek czosnku+ pieprz+2 łyżki oleju.
Krok 3
Gdy kurczak jest juz gotowy i lekko przestygnął możemy zacząć układać go na cieście francuskim. Każde ciasto kroimy na pół. 2 części dajemy na blachę wyłożoną papierem. Na ciasto przekładamy piersi z kurczaka a na górę dajemy pokrojonego ogórki kiszone i pomidora. I przykrywamy serem żółtym:) Wszystko przykrywamy kolejnymi częściami ciasta francuskiego, które dodatkowo nacinamy w poprzek. Tak przygotowanego kurczaka wkładamy do piekarnika na ok 20 minut w temp. ok. 180 stopni. Oczywiście pilnujemy, tak aby ciasto się upiekło, a nie spaliło :)Gdy już ciasto jest gotowe można podawać pyszny obiadek.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej