
Składniki
1 kilogram
4 sztuki
2 sztuki
3 łyżki
1 łyżka
1 szklanka
1 szklanka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Chili, czosnek, trawę cytrynową, sok z cytryny, sos sojowy i Delikat zmiksować. Masę wymieszać z mlekiem kokosowym. Udka kurczaka podzielić na pałki i podudzia, zalać marynatą. Marynować godzinę.
Krok 2
Nagrzać piekarnik do 180st. lub grill. udka wyjąć przełożyć na blaszkę, piec na najniższej półce w piekarniku lub na niewielkim ogniu na grillu przez 30 minut. W trakcie pieczenia smarować marynatą kokosową.
Krok 3
Podać z sosem chili i ryżem ugotowanym w kurkumie z dodatkiem czerwonej papryki i dymki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej