Kurczak w białym winie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w białym winie

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 sztuki

5 dekagramów

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

2 sztuki

1 kilogram

25 dekagramów

25 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso po umyciu i osuszeniu oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr.

Krok 2

Cebulki białe i czerwone oraz dymki umyj i drobno pokrój. Boczek pokrój w kostkę.

Krok 4

Na rozgrzanym oleju podsmaż mięso i boczek po czym dodaj dymki i cebulki i znowu lekko podsmażać. Wszystko podsmażać przez około 40 minut na małym ogniu.

Krok 5

Zalej białym winem, dodaj listek laurowy i rosół. Duś pod przykryciem ok. 30 min.

Krok 3

W rondelku zagotuj szklankę wody i rozprowadź w niej kostkę Rosołu szlachetnego drobiowo-warzywnego Knorr.

Krok 6

Wyjmij mięso z sosu i odłóż w ciepłe miejsce aby nie ostygł. Sos zagęść Zasmażką błyskawiczną jasną Knorr Kurczaka włóż na talerz i polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w białym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w białym winie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej