Kurczak z imbirem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z imbirem

Autor: Irenka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek obrać posiekać piersi z kurczaka opłukać osuszyć natrzeć czosnkiem ,solą i imbirem.Mięso pokroić w koskę.Cebulę pokroić w kostkę.Łodygi selera pokroić w plasterki.Pomidora sparzyć zdjąć skórę pokroić w kostkę.

Krok 2

Na patelni roztopić masło, włożyć kawałki mięsa,smażyć ok.8 min,aż się zrumienią ze wszystkich stron.Pod koniec duszenia wrzucić cebulę i seler, podsmażyć.Dodać pomidory, wymieszać.Doprawić solą.Dusić 5 min.Śmietanę wymieszać z bulionem,curry i papryką,wlać do warzyw.Dodać mięso, dusić wszystko na małym ogniu 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z imbirem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej