Kurczak z marchewką i czosnkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z marchewką i czosnkiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

5 sztuk

2 łyżki

5 sztuk

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 sztuki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka umyj i pokrój na paseczki. Posyp obficie przyprawą Knorr.

Krok 3

W tym czasie obierz marchewki i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Ugotuj ryż.

Krok 4

Dorzuć marchewkę do kurczaka.

Krok 5

Czosnek obierz i zmiażdż. Gdy marchewka będzie miękka wsyp curry i paprykę oraz dodaj czosnek.

Krok 6

Wszystko wymieszaj i podsmaż chwilę, aby połączyły się smaki. Następnie wrzuć ryż i zielony groszek. Dokładnie wymieszaj i podawaj.

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć mięso i smaż aż nabierze rumianych kolorów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z marchewką i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z marchewką i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z marchewką i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z marchewką i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z marchewką i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z marchewką i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z marchewką i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z marchewką i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej