
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
100 gramów
1 łyżeczka
1 sztuka
20 gramów
20 mililitrów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj w szklance wody.
Krok 2
Mięso i paprykę pokrój w drobną kostkę, dopraw przyprawą do złotego kuczaka i podduś na łyżce oliwy.
Krok 3
Bakłażany umyj, przetnij na pół wzdłuż ich długości, przetrzyj miąższ ręcznikiem papierowym nasączonym resztą oliwy i posól. Piecz w piekarniku w 200*C przez ok. 20 minut.
Krok 4
Wydrąż łyżeczką miąższ bakłażanów, pokrój i wrzuć do miski, dodaj ugotowany ryż i kurczaka z papryką. Wymieszaj i nadziewaj połówki farszem.
Krok 5
Piecz nadziewane warzywa w 200*C przez ok. 15 minut. Po wyjęciu z piekarnika posyp parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr bez dodatku soli
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej