Wingsy z kalafiora przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wingsy z kalafiora

Autor: Karolina Brodnicka

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

130 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

2 szczypty

2 szczypty

1 szczypta

100 mililitrów

2 łyżki

2 szczypty

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafiora podzielić na różyczki i gotować przez 5 minut w osolonej wodzie.

Krok 2

W blenderze zmiksować wszystkie przyprawy oraz płatki owsiane, tak aby uzyskać drobną ale nie zupełnie sypką panierkę.

Krok 3

Mleko wymieszać z jajkiem.

Krok 4

Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i posmarować oliwą.

Krok 5

Każdą różyczkę kalafiora najpierw moczyć w jajku z mlekiem, następnie obtaczać w panierce i przekładać na blaszkę.

Krok 6

Przygotowane wingsy piec przez 20 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wingsy z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wingsy z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wingsy z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wingsy z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wingsy z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wingsy z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wingsy z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wingsy z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej