Pikantny makaron z sosem serowym w tortilli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantny makaron z sosem serowym w tortilli

Autor: Anna Wąsik

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

50 gramów

50 gramów

200 mililitrów

1 sztuka

200 gramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy według wskazówek na opakowaniu (al dente).

Krok 2

Na patelni smażymy boczek oraz cebulę pokrojone w kostkę na rumiano, dodajemy pokrojoną papryczkę chilli oraz pokrojony drobno szczypiorek. Do rondelka wlewamy mleko, wsypujemy Fix, mieszamy, dodajemy masło, gotujemy aż sos zgęstnieje. Całość wlewamy na patelnię że smażonym boczkiem i cebulką, a bastępnie wrzucamy ugotowany makaron oraz starty żółty ser, mieszamy.

Krok 3

Makaron w sosie wykładamy na tortillę, zwijam. Grillujemy do złotego koloru

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantny makaron z sosem serowym w tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantny makaron z sosem serowym w tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantny makaron z sosem serowym w tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantny makaron z sosem serowym w tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantny makaron z sosem serowym w tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantny makaron z sosem serowym w tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantny makaron z sosem serowym w tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantny makaron z sosem serowym w tortilli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej