Bajgle z serem i konfiturą z cebuli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bajgle z serem i konfiturą z cebuli

Autor: Bullio Adriana

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 łyżeczki

150 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

0.5 sztuki

4 łyżeczki

8 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jarmuż sparzyć wrzątkiem, a następnie przelać zimną wodą. Odstawić na durszlaku do ocieknięcia.

Krok 2

Na rozgrzanym na patelni oleju podsmażyć wyciśnięty czosnek. Dodać jarmuż, sól i pieprz i smażyć przez dosłownie chwilkę, tak aby jarmuż nieco zmiękł.

Krok 3

Bajgle przekroić na pół.

Krok 4

Awokado obrać i pokroić w cienkie plastry. Ser pokroić w grubsze plastry.

Krok 5

Na każdej połówce bajgla wyłożyć po kolei: majonez, jarmuż, ser, awokado i konfiturę z czerwonej cebuli. Przykryć drugą połówką bajgla.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bajgle z serem i konfiturą z cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bajgle z serem i konfiturą z cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bajgle z serem i konfiturą z cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bajgle z serem i konfiturą z cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bajgle z serem i konfiturą z cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bajgle z serem i konfiturą z cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bajgle z serem i konfiturą z cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bajgle z serem i konfiturą z cebuli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej