
Składniki
4 sztuki
4 łyżeczki
150 gramów
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
0.5 sztuki
4 łyżeczki
8 plastrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jarmuż sparzyć wrzątkiem, a następnie przelać zimną wodą. Odstawić na durszlaku do ocieknięcia.
Krok 2
Na rozgrzanym na patelni oleju podsmażyć wyciśnięty czosnek. Dodać jarmuż, sól i pieprz i smażyć przez dosłownie chwilkę, tak aby jarmuż nieco zmiękł.
Krok 3
Bajgle przekroić na pół.
Krok 4
Awokado obrać i pokroić w cienkie plastry. Ser pokroić w grubsze plastry.
Krok 5
Na każdej połówce bajgla wyłożyć po kolei: majonez, jarmuż, ser, awokado i konfiturę z czerwonej cebuli. Przykryć drugą połówką bajgla.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej