Pasta jabłkowa z selerem naciowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta jabłkowa z selerem naciowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

2 łyżki

2 łyżki

3 sztuki

4 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz jabłka, a następnie zetrzyj na tarce o małych oczkach i skrop sokiem z cytryny.

Krok 2

Łodygi selera obierz. Jedną posiekaj i wymieszaj z 2 łyżkami drobno pokrojonych orzechów.

Krok 3

Pozostałe orzechy i łodygi zmiksuj z jabłkiem, miodem, solą i pieprzem.

Krok 4

Dodaj kefir i cynamon.

Krok 5

Połącz obie masy i lekko schłodź.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta jabłkowa z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta jabłkowa z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta jabłkowa z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta jabłkowa z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta jabłkowa z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta jabłkowa z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta jabłkowa z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta jabłkowa z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej