Pasta piwna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta piwna

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

250 gramów

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser zmiksuj z masłem, piwem, solą, cukrem oraz pieprzem.

Krok 2

Cebulę posiekaj i dodaj wraz z kminkiem do masy. Wymieszaj.

Krok 3

Włóż do lodówki na 30 minut i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta piwna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta piwna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej