Kanapki piknikowe z pastą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanapki piknikowe z pastą

Autor: Anna Wąsik

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 plastrów

3 sztuki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 pęczek

1 szczypta

4 sztuki

4 listków

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka gotujemy na twardo. Boczek smażymy.

Krok 2

Avocado miażdżymy widelcem, dodajemy do niego pokrojone w kostkę jajka, smażony boczek oraz szczypior. Następnie majonez i musztardę, mieszamy. Doprawiamy do smaku pieprzem i jeśli potrzeba solą.

Krok 3

Bułki kroimy na pół wzdłuż. Na dolną część nakładamy sałatę, sporą łyżkę pasty, przykrywamy drugą częścią bułki. Pieczywo wcześniej możemy też podpiec na patelni lub grillu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapki piknikowe z pastą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapki piknikowe z pastą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapki piknikowe z pastą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapki piknikowe z pastą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapki piknikowe z pastą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapki piknikowe z pastą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapki piknikowe z pastą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapki piknikowe z pastą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka gyros
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej