
Składniki
8 sztuk
2 łyżki
4 łyżki
4 plastry
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Środek każdego krakersa posmaruj odrobiną majonezu i ketchupem.

Krok 2
Na koniec na każdą kanapkę połóż porwany liść sałaty i zrolowany plaster szynki. Udekoruj listkami tymianku.


Dobra rada:
Jeśli lubisz ostre smaki, majonez wymieszaj z ketchupem i kilkoma kroplami sosu Tabasco.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej