Afrykański chleb z suszonym mięsem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Afrykański chleb z suszonym mięsem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
310 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

47 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

1 łyżka

1 sztuka

350 gramów

15 gramów

0.5 pęczka

1 opakowanie

100 gramów

1 opakowanie

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i zawartością opakowania Fix Knorr.

Krok 2

Dodaj majonez, posiekaną natkę pietruszki, posiekaną paprykę, mleko, jajko i bardzo drobno pokrojone suszone mięso.

Krok 3

Wymieszaj krótko składniki, aż się połączą.

Krok 4

Ciasto przełóż do natłuszczonej formy keksowej i wygładź delikatnie po wierzchu.

Krok 5

Ciasto piecz w temperaturze 180 °C przez 45 minut. Po tym czasie sprawdź drewnianą wykałaczką, czy ciasto jest wystarczająco wypieczone i suche w środku.

Krok 6

Po upieczeniu odstaw, aby lekko ostygło, następnie delikatnie wyjmij z formy. Podawaj wystudzone ze świeżym masłem jako codzienne pieczywo.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Afrykański chleb z suszonym mięsem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Afrykański chleb z suszonym mięsem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Afrykański chleb z suszonym mięsem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Afrykański chleb z suszonym mięsem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Afrykański chleb z suszonym mięsem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Afrykański chleb z suszonym mięsem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Afrykański chleb z suszonym mięsem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Afrykański chleb z suszonym mięsem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Czulent wołowy
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej