
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
8 sztuk
150 gramów
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek pokrój w drobną kostkę i przesmaż na rozgrzanej patelni. Wyjmij go, a na pozostałym tłuszczu przesmaż pokrojoną w krążki cebulę.
Krok 2
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj ze 125 ml zimnej wody i pozostaw na 3 minuty.
Krok 3
Mięso przełóż do miski, połącz z Fixem, dodaj boczek, natkę i dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Z mięsnej masy formuj małe, spłaszczone kotlety i grilluj je po 3-5 minut z każdej strony.
Krok 5
W tym czasie bułeczki przekrój na połówki i zrumień na grillu. Następnie posmaruj je Majonezem Babuni Hellmann's.
Krok 6
Gotowe kotlety układaj na bułeczkach z plastrami pomidora, smażoną cebulą oraz rukolą.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej