Soczyste amerykańskie burgery przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczyste amerykańskie burgery

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
299 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

62 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

126 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 opakowanie

1 sztuka

65 gramów

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżeczka

6 sztuk

6 plastrów

1 sztuka

1 sztuka

2 listków

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dużej misce dokładnie wymieszaj mielone mięso, startą cebulę, Przyprawę do wieprzowiny, bazylię, bułkę tartą i parmezan.

Krok 2

Podziel mięso na 6 jednakowych kulek i wyrób z masy 6 okrągłych kotletów.

Krok 3

Przełóż gotowe kotlety do żaroodpornego naczynia.

Krok 4

Piecz w piekarniku na funkcji grill w 180 °C przez 8 minut, po czym obróć mięso na drugą stronę i piecz przez kolejne 8 minut.

Krok 5

Wyłącz piekarnik, a na każdy kotlet połóż plaster żółtego sera i pozostaw w wyłączonym piekarniku, aż ser się rozpuści.

Krok 6

Podawaj w rozkrojonej świeżej bułeczce z listkiem sałaty, plastrem pomidora i krążkami cebuli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczyste amerykańskie burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczyste amerykańskie burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczyste amerykańskie burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczyste amerykańskie burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczyste amerykańskie burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczyste amerykańskie burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczyste amerykańskie burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczyste amerykańskie burgery - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Burger z tuńczykiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej