Pancakes - amerykańskie naleśniki z czereśniami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pancakes - amerykańskie naleśniki z czereśniami

Autor: Bizneswoman w kuchni

ratingratingratingratingrating

4

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

135 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżki

130 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przesiać mąkę, proszek do pieczenia, sól oraz cukier puder do miski.

Krok 2

Do osobnej miski wrzucić jajko, mleko oraz roztopione masło i wymieszać do całkowitego połączenia.

Krok 3

Mieszaninę wlać do miski z mąką i widelcem mieszać, aż do uzyskania gładkiej masy i odstawić na chwilę.

Krok 4

Na patelni rozgrzać masło lub olej i nakładać łyżką ciasto. Piec, aż pojawią się pęcherzyki i naleśnik się przyrumieni. Nastepnie odwrócić na drugą stronę.

Krok 5

Czereśnie bez pestek zmiksować za pomocą bleandera na gładką masę i polać naleśniki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pancakes - amerykańskie naleśniki z czereśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pancakes - amerykańskie naleśniki z czereśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pancakes - amerykańskie naleśniki z czereśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pancakes - amerykańskie naleśniki z czereśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pancakes - amerykańskie naleśniki z czereśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pancakes - amerykańskie naleśniki z czereśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pancakes - amerykańskie naleśniki z czereśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pancakes - amerykańskie naleśniki z czereśniami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej