Łosoś w papilotach z porami i ziołami
łatwe
282 osoby zapisały

Składniki
400 gramów
1.5 łyżeczki
2 sztuki
4 sztuki
4 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przyprawę Knorr połącz z 2 łyżkami oliwy. Następnie filety z łososia natrzyj marynatą i włóż na 30 minut do lodówki.

Krok 2
Jasne części pora pokrój na cienkie talarki i usmaż na oliwie, a następnie dopraw szczyptą soli i pieprzem.

Krok 3
Łososia połóż na kawałku folii aluminiowej, obłóż plasterkami cytryny, na wierzch ułóż pory i zioła.

Krok 4
Owiń folią i piecz w piekarniku przez 15 minut. Podawaj w folii z ziemniakami z wody.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Łosoś w papilotach z porami i ziołami
Aromatyczne zioła, soczyste pory i wyrazisty łosoś – to składniki, które skomponują się, tworząc apetyczne danie. Podasz je na uroczysty obiad lub kolację, ale sprawdzi się również jako nieskomplikowany obiad w ciągu tygodnia. Sekretem łososia w papilotach jest odpowiedni smak mięsa – zamarynuj je w przyprawie połączonej z oliwą. Odstaw do lodówki na kilkadziesiąt minut, żeby smaki się połączyły. W międzyczasie pokrój pora na cienkie talarki, usmaż na rozgrzanym tłuszczu i dopraw pieprzem i solą. Rybę ułóż na kawałku folii aluminiowej, obłóż plasterkami cytryny, a na wierzchu umieść pora oraz zioła – tymianek, koperek i kolendrę. Tak przygotowaną kompozycję włóż do piekarnika i piecz przez kilkanaście minut. Łosoś w papilotach najlepiej smakuje z młodymi ziemniakami, oprószonymi koperkiem, jednak równie świetny efekt uzyskasz, przygotowując purée z kalafiora. Mamy nadzieję, że nasz przepis będzie dla Ciebie dobrą inspiracją – nie zapomnij podzielić się swoją opinią w komentarzu powyżej.