
Składniki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
4 łyżeczki
2 łyżeczki
2 łyżki
0.5 łyżeczki
2 sztuki
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki upiecz, obierz ze skóry i usuń nasiona, a miąższ pokrój grubo.
Krok 2
Do papryki dodaj cukier, ocet, skórkę pomarańczową, kolendrę, chili oraz kumin.
Krok 3
Wszystko razem zmiksuj.
Krok 4
Łopatki natrzyj solą i pieprzem i włóż do brytfanny. Piecz przez 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni.
Krok 5
Masę paprykową gotuj w rondelku przez kilka minut. Nie przestawaj mieszać. Łopatkę podziel na podwójne kotleciki i podawaj z sosem paprykowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej